Persoonlijke lening

Wil je een groot bedrag lenen dan kom je uit bij een persoonlijke lening. Op deze pagina reviewen we de persoonlijke lening van Santander. Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen voor een persoonlijke lening, dus je zit er niet meteen aan vast. De persoonlijke lening van Santander heeft goede en duidelijke voorwaarden, zit niet aan de top van de markt en het geld staat snel op je rekening zodat je er snel over kunt beschikken.
Minilening aanvragen bij Santander

Persoonlijke lening van Santander

Verantwoord geld lenen met een betrouwbare persoonlijke lening. Het aanvraagproces is snel en duidelijk. De offferte is geheel vrijblijvend met een marktconform rentepercentage.

Persoonlijke lening Santander

Bij een persoonlijke lening leen je een vast bedrag. Dit bedrag kan variëren tussen € 1.000 en € 50.000. Accepteer je de offerte dan wordt het bedrag in één keer op je rekening gestort. Na akkoord op de offerte zal de lening vaak binnen een dag worden uitbetaald. Bij een persoonlijke lening betaal je een vast bedrag per maand om de lening af te lossen. Dit bedrag bestaat uit een deel aflossing en rente. Een persoonlijke lening wordt vaak gebruikt bij de aanschaf van een grote aankoop. Denk hierbij aan een auto, boot, of een verbouwing van de woning. Je kunt het uiteraard ook gebruiken voor de financiering van een opleiding of een wereldreis. Je bent vrij in de mogelijkheden.

Voordat je een persoonlijke lening afsluit weet je al wat je per maand gaat betalen. Je komt dus niet voor verassingen te staan. Lees wel altijd de voorwaarden door van de offerte. Het is goed om te weten welke regels er aan de persoonlijke lening hangen. Bij een persoonlijke lening heb je als consument meer zekerheid dan bij een minilening, ook kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Aanvraagproces

De aanvraag van een persoonlijke lening is vrij makkelijk. Bij een persoonlijke lening van Santander worden een aantal gegevens en documenten gevraagd. Een persoonlijke lening is in 3 stappen aan te vragen en Santander krijgt een gemiddeld cijfer van 8.0 van haar klanten. Een betrouwbare partij dus. De aanvraag van je persoonlijke lening wordt in behandeling genomen door Santander. Vervolgens ontvang je een offerte of een aanvraag om aanvullende informatie. Zodra je de definitieve offerte hebt ontvangen hoef je alleen nog maar akkoord te gaan. Vervolgens ontvang je het geleende bedrag in één keer op je rekening. Bij een persoonlijke lening is het niet mogelijk om extra af te lossen zonder boete te betalen. Voordat je de lening aan gaat weet je wat je elke maand betaald aan aflossing en rente.
Persoonlijke lening werk
Persoonlijke lening verbouwing

De 3 stappen om een persoonlijke lening aan te vragen

Stap 1
Met de tool van Santander is het eenvoudig te berekenen wat je maandlasten gaan worden bij de persoonlijke lening die je wil aanvragen. Je kiest het gewenste leenbedrag en de gewenste looptijd. Vervolgens worden er een aantal vragen gesteld zodat er een eerste beoordeling plaats kan vinden.

Stap 2
De offerte voor de persoonlijke lening ontvang je per email. Dit contract zal pas definitief worden zodra de aangeleverde documenten getoetst zijn door Santander. Bij aan te leveren documenten kun je denken aan je identiteitsbewijs, bewijs van inkomen en lasten. Als de lening niet verantwoord is zal de aanvraag voor een persoonlijke lening worden afgewezen. Je krijgt hier dan bericht van.

Stap 3
Zijn alle documenten akkoord bevonden dan kun je de offerte aanvaarden. Je kunt de offerte voor een persoonlijke lening van Santander online ondertekenen via iDIN. Dit is een veilige manier om jezelf te identificeren en werkt op een soortgelijke manier als iDeal. Na het ondertekenen van de offerte zal Santander binnen enkele dagen het geld aan je overmaken. In sommige gevallen binnen 24 uur.

Persoonlijke lening vergelijken

Op deze pagina behandelen we de persoonlijke lening van Santander. Toch is het verstandig om verschillende offertes aan te vragen en persoonlijke leningen te vergelijken. Bij elke persoonlijke situatie horen andere voorwaarden. Het loont om te vergelijken om zo op de laagste maandlasten uit te komen.

Rente bij een persoonlijke lening

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening is het belangrijk dat je het rente percentage in de gaten houdt. Ook kunnen er verschillende rentepercentages gelden bij dezelfde kredietverstrekker. Dit kan liggen aan je persoonlijke situatie. Normaal gesproken is het zo: hoe lager de rente, hoe lager de maandlasten. Het maandelijks bedrag dat je betaald bestaat namelijk uit een deel aflossing en een deel rente. Normaal gesproken is de rente lager bij een langere looptijd. Ook wordt het rentepercentage in enkele gevallen lager als je grotere bedragen leent.

Een andere vraag die we vaak tegenkomen is of rente van een persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar is. Dit is in enkele gevallen mogelijk. Dit ligt vaak aan het leendoel. Bij de aanvraag van een persoonlijke lening voor een verbouwing van de woning is dit vaak eenmalig aftrekbaar. Informeer hier naar bij je belastingadviseur.

Voordelen

Nadelen

Persoonlijke lening of doorlopende krediet

Een persoonlijke lening sluit je af met een doel. Je wil een nieuwe auto, een verbouwing of een wereldreis maken. Bij een doorlopend krediet spreek je vooraf een kredietlimiet af met een kredietverstrekker. Vervolgens bepaal je zelf wanneer je aanspraak maakt op dit krediet. Tijdens een doorlopende krediet kun je het geleende bedrag aflossen, daarna kun je het eventueel weer opnemen mocht je er aanspraak op willen maken. Dit kan tot het kredietlimiet dat is afgesproken. Een nadeel hiervan is dat je niet weet wat je maandlasten zijn van te voren. Het ligt er aan hoeveel je hebt opgenomen, over dat deel betaal je vervolgens rente. Deze rente is vaak variabel en staat niet vast zoals bij een persoonlijke lening.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Inmiddels ben je op de hoogte van wat een persoonlijke lening inhoudt. Je kunt nu overgaan tot de aanvraag van een persoonlijke lening bij Santander. De offerte is geheel vrijblijvend en na ondertekening en acceptatie kun je binnan enkele dagen beschikken over je lening. Klantenservice van Santander is op werkdagen beschikbaar tussen 09:00 en 17:30.