De belangrijkste kenmerken van een minilening

Kenmerken minilening

Kenmerken van een minilening

Een minilening heeft 4 voorname kenmerken. De lening betreft een klein bedrag. Dit is doorgaans een bedrag tussen de 100 en 1500 euro. Zodra je meer geld wilt lenen dan 1500 euro dan heb je een ander soort lening nodig (bijvoorbeeld een persoonlijke lening). Een minilening is een goede oplossing als je een korte periode wilt overbruggen.

1. Klein bedrag lenen

Zoals gezegd gaat het om een klein bedrag. Tussen de 100 en 1500 euro valt onder een minilening. De aanvraag van een minilening gaat eenvoudig en je weet snel waar je aan toe bent. De offerte is vrijblijvend en na acceptatie heb je meestel binnen 24 uur het geld op je rekening.

2. Korte looptijd

De minilening betreft een klein bedrag. Dit houdt ook in dat de looptijd van de lening kort is. De looptijd van een minilening ligt doorgaans tussen de 2 weken en 4 maanden. De looptijd is afhankelijk van het bedrag dat je wilt lenen. Het is belangrijk dat je het geleende bedrag binnen de afgesproken termijnen terugbetaald. Zo voorkom je bijkomende kosten en een eventuele boete.

3. Snel beschikken over het geld

Het geld staat na acceptatie van de offerte snel op je rekening. Per minilening aanbieder is dit verschillend. Heb je het geld snel nodig? Kijk dan even naar de voorwaarden. Saldodipje is doorgaans snel en een betrouwbare partij. Over het algemeen kun je ervan uit gaan dat de minilening binnen 24 uur op je rekening staat.

4. Makkelijk af te sluiten

Het aanvragen en afsluiten van een minilening is eenvoudig en gaat snel. Bij een lening aanvraag denk je waarschijnlijk aan het invullen van vele formulieren en aanleveren van gegevens. Dit is bij de aanvraag van een minilening niet het geval. Je vult het online formulier in en verstrekt de gevraagde gegevens (vaak enkel een kopie ID of rijbewijs). Na de aanvraag krijg je een vrijblijvende offerte. Accepteer je de offerte dan komt de minilening tot stand.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *