Kunst huren: interessant voor jouw onderneming?

Een kantoorpand kan er al gauw saai uit zien. Een mooi kantoor is voor een ondernemer of werkgever ook niet het hoofddoel, maar om het wat speelser te maken kan kunst veel doen. Bovendien kan kunst meer creativiteit opwekken. Zet een uniek beeld op die duffe tafel of hang een kleurrijk schilderij aan de muur. Daar kom je al een stuk verder mee. In dit artikel lees je waarom kunst huren een interessante optie kan zijn voor jouw onderneming.

Waarom kunst huren?

Aan vele kunstwerken kan een aardig prijskaartje hangen. Als je graag een ruimte wilt opfleuren met kunst moet je vaak diep in je buidel tasten. Als je dit geld niet in een keer bij elkaar hebt kan je vaak in termijnen betalen, maar er bestaat ook zoiets als kunst huren. Wanneer je een kunstwerk huurt betaal je per maand maar een aantal procent over de waarde hiervan. Als je liever niet voor een lange tijd naar hetzelfde schilderij kijkt of regelmatig jouw kunstcollectie op het kantoor omgooit, is huren de perfecte optie.  

Zo werkt kunst huren

Bij sommige galerijen kan je iemand inhuren die langskomt op het kantoor, dan bekijk je samen wat een mooie match is met het interieur en wat goed past bij de ruimte. Ook worden dan alle mogelijkheden besproken. Als je een keuze hebt gemaakt, komt de galerij langs met het schilderij en kan jij beslissen of je het inderdaad een mooie aanwinst

vindt. Als dit zo is kan je kiezen tussen huren of kopen. Hoe dit in zijn werking gaat verschilt ook per galerij of kunstenaar. Bij de ene kunstuitleen heb je bijvoorbeeld een minimale tijd hoelang je een kunstwerk minimaal moet huren. Het is belangrijk dat je je daar goed over inleest voordat je een kunstwerk gaat kopen of lenen.  

Besparen door te huren

Voor de mensen die niet meteen een kunstwerk willen aanschaffen bestaat er dus ook huren. Zo betaal je niet meteen de hoofdprijs, maar kan je wel een lange tijd genieten van het kunstwerk. Het kan wel een aantal jaar duren voordat je meer hebt gehuurd dan dat het kunstwerk waard is, waardoor je zo wel geld bespaard. Bij sommige galerijen

spaar je ook een maandelijks bedrag waardoor je het schilderij uiteindelijk toch voor minder kan kopen. Aangezien je een maandelijks bedrag betaalt en vaak zelf kan bepalen hoe lang je het kunstwerk huurt hoeft het zeker niet te duur te worden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *